ΜΙΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΓΙΑ ΜΕΤΑ ΤΟ ΕΠΑΛ

Ένα από τα πολλά πλεονεκτήματα που έχει ένας απόφοιτος των ΕΠΑΛ είναι και η δυνατότητα της “Μαθητείας”. Εκεί μπορεί κάποιος να αποκτήσει πολύτιμη εργασιακή προϋπηρεσία, εμπειρία, ασφάλιση και μισθό. Σήμερα μίλησαν για το θεσμό αυτό στους μαθητές της Γ’ Λυκείου ο κ. Μπολιάρης, η κυρία Σίμου και άλλοι συνεργάτες.

ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΙΟ ΧΡΗΣΙΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ

Μακάρι σε όλα τα μαθήματα να είχαμε τέτοια συμμετοχή! Σήμερα Πέμπτη 19-4-2024 επισκέφτηκε το σχολείο μας ο κ. Γιαννόπουλος Σωτήρης από τη μη κερδοσκοπική οργάνωση “My grand road”. Αναφέρθηκε στην οδική ασφάλεια και τις συνέπειες από την μη τήρηση της σωστής οδικής συμπεριφοράς. Είναι πολύ εύκολο να οδηγείς. Το δύσκολο είναι να ξέρεις και να εφαρμόζεις τους κανόνες!

ΜΕΡΙΚΕΣ ΩΡΕΣ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΕΣ ΣΤΗ ΧΗΜΕΙΑ

Η Χημεία είναι μια επιστήμη που αδικείται πολύ όταν απουσιάζουν τα πειράματα και γεμίζουν τα αυτιά μας με θεωρίες. Σήμερα ο κ. Ντασιώτης ζωντάνεψε μπροστά μας τη μαγεία της Χημείας με εντυπωσιακά πειράματα και γνώρισε στους μαθητές μας την πραγματική αξία της επιστήμης. Με γνώση, χιούμορ και μεταδοτικότητα κέρδισε το ενδιαφέρον και τη συμμετοχή των μαθητών μας. Πραγματικό ρεσιτάλ! Ραντεβού ξανά, γιατί ο χρόνος δεν επαρκούσε!

ΓΙΟΡΤΗ 25ης ΜAΡΤΙΟΥ

Η Εθνική μας επέτειος γιορτάστηκε στο χώρο του σχολείου μας και οι μαθητές μας τίμησαν τους νεκρούς αγωνιστές στη δοξολογία της Κυριακής και στην παρέλαση που πραγματοποιήθηκε.

ΣΕΙΣΜΟΣ: Θεωρία και πρακτική άσκηση

Την Παρασκευή 16-3-2023 στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας, παρακολουθήσαμε μια πολύ ενδιαφέρουσα παρουσίαση για το φαινόμενο των σεισμών και αναλύσαμε τις σωστές κινήσεις πρόληψης και προφύλαξης που οφείλουμε να κάνουμε. Ακολούθησε άσκηση σεισμού και υλοποιήθηκε με επιτυχία το σχέδιο εκκένωσης. Μακάρι να μη χρειαστεί να το εφαρμόσουμε σε πραγματικές συνθήκες και να αρκεστούμε στις καρναβαλικές δονήσεις του Σαββατοκύριακου!

ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ

Η κυρία Σπαή από τη 2η ΤΟΜΥ Αγρινίου μας επισκέφτηκε ξανά την Τετάρτη 13 Μαρτίου προκειμένου να ενημερώσει τα παιδιά της Γ’ Λυκείου για θέματα διατροφής και για συζητήσει μαζί τους λύνοντας απορίες. Είναι βέβαιο ότι η προσπάθεια δεν πήγε χαμένη.

Η ΤΑΜΠΕΛΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ

Ένα μεγάλο κλαδί από τον ευκάλυπτο έπεσε κατά τις εργασίες κλαδέματος πάνω στην ταμπέλα του σχολείου μας και την παραμόρφωσε. Οι εργασίες αποκατάστασης ξεκίνησαν αμέσως! Καθηγητές και μαθητές το πήραν σοβαρά. Την καλλιτεχνική επιμέλεια ανέλαβε ο κ. Χατζηπολυχρόνης. Η κατασκευή έγινε από την αρχή, τα γράμματα που τοποθετήθηκαν φτιάχτηκαν με ακρίβεια και μπήκαν ανάγλυφα, τοποθετήθηκε περιμετρικά όμορφο μεταλλικό πλαίσιο και τέλος έγινε αστάρωμα και βάψιμο. Όλα έγιναν από τους μαθητές μας! Το αποτέλεσμα μιλάει μόνο του!

ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ

Σήμερα 8 Μαρτίου η κυρία Σπαή Παναγιώτα από τη 2η ΤΟΜΥ Αγρινίου ενημέρωσε τα παιδιά μας για τη σημασία της σωστής διατροφής. Είναι ένα θέμα που συχνά παραμελούν οι έφηβοι και μακροχρόνια δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στην υγεία τους. Ακολούθησε συζήτηση με τους μαθητές της Α’ και Β’ Λυκείου.
Θα μας επισκεφτεί ξανά προκειμένου να μιλήσει και με τους μαθητές της Γ’ Λυκείου.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΕ ΤΟ ΕΚΦΕ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

Την Τετάρτη 6 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα τελετών του σχολείου μας μια ενδιαφέρουσα εκδήλωση που αφορούσε τη μελέτη και καταμέτρηση των σεισμών. Ο εξαίρετος συνάδελφος κ. Τσοβόλας με απλό και πρακτικό τρόπο ανέλυσε το φαινόμενο των σεισμών, έγιναν πειράματα με τη συμμετοχή των μαθητών μας και λύθηκαν απορίες. Μην ξεχνάμε ότι υπάρχει και το ρήγμα της Μακρυνείας. Η γνώση όμως, διώχνει το φόβο!

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΛΗΨΙΑ

Προς το τέλος της σχολικής μέρας έγινε ενημέρωση στους μαθητές μας για το θέμα της επιληψίας. Η κ. Κολοβού, πάντα ορεξάτη ανέλαβε τη δράση!

ΣΧΟΛΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

 
 
Η συνηθισμένη μουρμούρα:
Το γήπεδο ήταν ξερό, μας επηρέασε η προηγούμενη αναβολή του αγώνα, βάλαμε πρώτοι γκολ και ακυρώθηκε, μας έλειπε βασικός παίκτης κ.α. Τα αφήνουμε στην άκρη!
Η πραγματικότητα λέει:
Η ομάδα μας πάλεψε όσο μπορούσε. Ο προπονητής μας και ο υπεύθυνος για θέματα ηθικού Γιώργος Πυλαρινός έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους. Κάποιοι μαθητές μας, διαπίστωσαν στην πράξη ότι το κάπνισμα βλάπτει. Το κέρδος μας όμως είναι η εμπειρία που αποκτήσαμε και το ήθος που δείξαμε. Συμπεριφορά άψογη! Οι παίκτες μας εξυπηρετήθηκαν με το λεωφορείο που μεταφέρθηκε και το 1ο Λύκειο, απόκτησαν καινούργιες γνωριμίες και μελλοντικές φιλίες.
Το 1ο Λύκειο Αγρινίου είχε καλύτερη ομάδα. Του ευχόμαστε να έχει πετυχημένη συνέχεια και να εκπροσωπήσει το νομό μας με τον καλύτερο τρόπο.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ “ΑΝΕΣΙΣ”

Οι μαθητές του τομέα Ηλεκτρολογίας της Γ’ Λυκείου παρακολούθησαν στην αίθουσα του “Άνεσις” την ενδιαφέρουσα διάλεξη του γιατρού Θεόδωρου Χήρα με θέμα “Δωρεά οργάνων, μύθοι και πραγματικότητες”. Την εκδήλωση οργάνωσε η “ΑΓΡΙΩΝΙΣ ΓΑΙΑ” υπό την Αιγίδα του Δήμου Αγρινίου.

Η ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΓΟΝΕΩΝ

Σήμερα 9/2/2024 έγινε η ενημέρωση των γονέων για την πρόοδο των μαθητών. Ευτυχώς δεν είχαμε παράπονα και στεναχώριες! Οι περισσότεροι ήξεραν τι να περιμένουν. Ήλθαν αρκετοί γονείς και το προαύλιό μας απόκτησε πολύ κίνηση. Η δημιουργία όμως συλλόγου γονέων και κηδεμόνων είναι ακόμα μακριά…

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΕ ΤΟ “ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ”

Η κ. Ψωμαθιανού Αλεξάνδρα, ψυχολόγος και η κ. Πετράτου Διονυσία, κοινωνική λειτουργός από τον Σύλλογο «Το Χαμόγελο του Παιδιού» πραγματοποίησαν με επιτυχία σήμερα Τετάρτη 07-02-2024, πρόγραμμα πρόληψης “Σχολικός Εκφοβισμός- Ενδοσχολική Βία” σε εξήντα πέντε μαθητές και μαθήτριες του σχολείου μας. Το πρόγραμμα διήρκησε 4 ώρες και οι μαθητές μας χωρίστηκαν σε δύο ομάδες.
Κατά τη διάρκεια του προγράμματος παρουσιάστηκαν επίσης η Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα Παιδιά SOS 1056 και η Ευρωπαϊκή Γραμμή για τα Εξαφανισμένα Παιδιά 116000.

ΑΣΦΑΛΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

Διαδικτυακή εκδήλωση της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου 2024 για μαθητές Λυκείου. Μέσα από μια διαδραστική παρουσίαση οι μαθητές του Β Τμήματος Μηχανολόγων του σχολείου μας, ενημερώθηκαν για το πως μπορούν να συμπεριφέρονται με ευγένεια, πως να προάγουν την ισότητα και πως να επιδεικνύουν ενσυναίσθηση και αλληλεγγύη στο διαδίκτυο.
ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΜΑΘΗΤΩΝ-ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
Καλό μήνα! Η χρονιά προχωράει και φτάσαμε κιόλας στη βασιλόπιτα! Ευχές, αναψυκτικά, γλυκές και αλμυρές γεύσεις και κάποιοι τυχεροί! Γιώργο, πάντα τέτοια! Να είμαστε καλά και του χρόνου!

ΓΙΟΡΤΗ ΤΡΙΩΝ ΙΕΡΑΡΧΩΝ

Στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας, έγινε η καθιερωμένη γιορτή των τριών ιεραρχών. Οι μαθητές μας παρακολούθησαν με ενδιαφέρον το επιλεγμένο βίντεο και τη σχετική ομιλία.

ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΕ ΑΝΗΛΙΟ ΚΑΙ ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Την Παρασκευή 26 Ιανουαρίου το σχολείο μας πραγματοποίησε ημερήσια εκδρομή στο χιονοδρομικό του Ανήλιου και στη συνέχεια στην πόλη των Ιωαννίνων. Ο καιρός ήταν εξαιρετικός, βρήκαμε αρκετό χιόνι και περάσαμε μια όμορφη μέρα με καλή διάθεση και χωρίς σκοτούρες. Ίσως τα τραγουδάκια στο πούλμαν να ήθελαν κάποια μικρή βελτίωση…
Οι μαθητές μας, άψογοι σε όλα τους! Γοήτευσαν τα Γιάννενα!

To ΕΠΑΛ ΜΑΚΡΥΝΕΙΑΣ στο “Χαμόγελο του παιδιού”

21/12/2023

Από την επίσκεψη μαθητών του ΕΠΑΛ ΜΑΚΡΥΝΕΙΑΣ στο ΚΠΕ Θέρμου,

την Παρασκευή 15/12/2023